In 1982 ben ik gestart in de IT. Van programmeur via systeembeheerder, en DBA naar project management, service management, programma management en lijn management.

Sinds 2009 ben ik gecertificeerd als Scrum Master en dat is wat ik het liefste doe.

“Scrum Master”? Geen “Agile Coach”? Nee!
In mijn optiek zijn er veel teveel mensen in de markt die zich “Agile Coach” noemen. Vaak is het niet duidelijk welke trainingen of opleidingen iemand heeft genoten, waardoor hij vindt dat hij zichzelf “Agile Coach” mag noemen.
Een goede Scrum Master coacht Teams, Product Owners en de rest van de organisatie, waar dat nodig of wenselijk is. .

Zelf ben ik gecertificeerd als “Advanced Certified Scrum Master” bij ”The Scrum Alliance”. Ik heb bewust voor Scrum Master gekozen. Het is een zeer brede functie die allerlei rollen en aspecten omvat. Dat maakt het voor mij de ideale functie.

Bovenstaande afbeelding is zeer bekend en ik heb ‘m “geleend” om duidelijk te maken wat je van mij kunt verwachten in welke Scrum Master “rol”. Zie Koen als Scrum Master.

Aangezien ik al sinds 1982 in de IT rondloop, ben ik ook op andere gebieden inzetbaar. Naast Scrum Master heb ik ook veel ervaring op het gebied van programma-, project- en servicemanagement. Zie mijn CV voor details.