Sinds 2012 sponsoren mijn gezin en ik Batang Pinangga, een kindertehuis op de Filipijnen voor misbruikte, mishandelde en verwaarloosde kinderen. “Batang Pinangga” is Filipijns en betekent “geliefd kind”. Er wonen ongeveer 35 kinderen in de leeftijd van 2 tot 20+ jaar. Batang Pinangga geeft het kind een dak boven het hoofd, eten, onderwijs en bovenal liefde.

De kinderen hoeven bij Batang Pinangga niet meer te vechten, niet meer te stelen om aan eten te komen. Om de achterstand van onderwijs weg te werken, krijgen de kinderen in eerste instantie scholing op het tehuis zelf. Hier leren zij allereerst simpelweg het ritme; ’s ochtend tot ’s middags in de schoolbank. Ook leren zij hier discipline en wordt er aan hun ontwikkeling gewerkt. Als de achterstand ingelopen is, gaat het kind naar een openbare school. De kinderen krijgen op het tehuis professionele hulp om van hun trauma’s van het verleden af te komen. Bij Batang Pinangga krijgen de kinderen de kans een punt te zetten achter het verleden en samen te werken aan de toekomst.

Toekomst is voor kinderen ontzettend belangrijk. Jarenlang hebben deze kinderen op de straat geleefd, met het gevoel dat niemand om hun gaf. Bij Batang Pinangga krijgen de kinderen de mogelijkheid om basis-, middelbaar- en vervolgonderwijs te volgen, zodat zij een goede toekomst tegemoet gaan. Een goede toekomst, die zij zo verdienen na zoveel leed in hun jonge levensjaren.

Batang Pinangga heeft een staf van vrijwilligers en staat onder “leiding” van Butch en Ann Carpintero.

In 2019 zijn Astrid en ik drie weken op bezoek geweest in het kindertehuis en hebben met eigen ogen gezien wat hier gebeurt en wat Batang Pinangga betekent voor de kinderen. Ik kan wel zeggen dat dit een leven veranderende gebeurtenis is geweest.

Mensen die bijna niets hebben en dat nog delen met anderen ook. En altijd een lach op het gezicht. Daar kunnen wij nog iets van leren.

Wij sponsoren het kindertehuis met een maandelijkse bijdrage. Daarmee kunnen ze in ieder geval zorgen dat alle kinderen drie keer per dag rijst te eten krijgen, want een belangrijke uitspraak op Batang Pinangga is: “Zolang er rijst is, is er hoop”.

Hiervoor heb ik een aparte rekening geopend onder mijn BV. De bankpas van deze rekening ligt in het kindertehuis, zodat zij direct geld kunnen pinnen als ze het nodig hebben.

Aangezien er altijd geld nodig is, vermeld ik hier het rekeningnummer: NL35KNAB0258141689 t.n.v. Avighna BV. Als je iets kunt missen en je geld wilt geven aan een goed doel met de zekerheid dat 100% van het overgemaakte geld terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben, dan nodig ik je van harte uit om je donatie op deze rekening te storten.

Om je enige inzage te geven in het leven in Batang Pinangga en hoe zij omgaan met de Corona pandemie kun je hier het (Engelstalige) jaarverslag 2020 bekijken.